Logo Funky Risotto

Over Ons

Funky Risotto weet als geen ander hoe we een feestje moeten bouwen.

Met onze opblaasmicrofoons, partytricks en niet te vergeten: een flinke dosis Jägermeister, maken we er gegarandeerd een onvergetelijke avond van.

IMG_4960
IMG_4935

Over Funky Risotto

De Ameezing FUNKY Risotto Show

Kijk, daar ben je dan eindelijk! Wij zijn Funky Risotto, maar misschien ken je ons beter van onze activaties & partytricks:

Geloof je het nog steeds niet? Kijk maar!

wie zijn de gasten achter
Funky Risotto?

Festival act

Hoe is Funky Risotto onstaan?

Ons verhaal begint bij Geert. Hij is een entertainer in hart en nieren. Al in groep zes draaide hij Yabbadaba-dance cassettebandjes op schoolkampen en rockte hij de weekopening. Als puber blufte hij zich binnen bij Futurewave drive-inshow om feest te maken op vele middelbare scholen, discozwemfeestjes en studentenverenigingen. Zijn moeder liet hem wel de laatste trein nemen, bang dat zijn schoolwerk eronder zou lijden.

Van feestdj in de lokale kroeg groeide hij uit tot geluidsman van coverband The Tour, waarbij hij het hele land doorreisde. Maar Geert wilde niet alleen vóór, maar óp het podium staan. Geen budget? Geen probleem! Voor gratis bier pakte hij de microfoon en maakte hij podiumuren. Hij luisterde urenlang naar opnames van grote namen en schreef alles uit wat wel en niet werkte.

Funky Risotto was born

In 2016 werd Funky Risotto geboren. De partyact onderscheidt zich door hoge energie en het vermogen om echt contact te maken met het publiek. Zij halen alles uit de kast om samen met het publiek elk feest onvergetelijk te maken.

Funky Risotto lijkt een chaotische bende, maar zit stiekem vol slimme trucjes die zorgen voor gegarandeerd feest. Geert leeft voor de energie die loskomt als alles lukt, een onbeschrijflijke en verslavende ervaring.

het boekingskantoor

Onze boekingspartner

De Klant Is Koning

De beste feedback
gebasseerd op klanten hun eigen ervaringen

Over Geert

Geert is een entertainer in hart en nieren. In groep zes van de basisschool draaide hij al met Yabbadaba-dance cassettebandjes op het schoolkamp en deed hij de muziek bij ‘de week-opening’.

Als puber blufte hij zich binnen bij Futurewave drive-inshow en hadden ze optredens op middelbare scholen, discozwemfeestjes, hockeyfeesten en een Amsterdamse studentenvereniging. Bij deze laatste moest hij wel de laatste trein terugnemen van zijn moeder omdat ze bang was dat zijn school er anders onder ging lijden. Van feestdj in de lokale kroeg werd hij geluidsman van coverband The Tour waarmee hij honderden optredens het geluid verzorgde door heel het land. Als geluidsman heeft hij geleerd wat er allemaal komt kijken bij een optreden en dat je als artiest op het podium slechts een radertje in het grotere geheel bent. Alleen wilde hij niet meer vóór maar óp het podium staan en wurmde hij zich via bevriende dj’s het podium op als mc. Had een feest geen budget? Geen probleem! Voor gratis bier kwam hij wel podiumuren maken op de ondankbare uurtjes. Vooraf luisterde hij uren naar opnames van de grote namen om teksten uit te schrijven en na afloop te noteren wat wel en niet werkte.

Uiteindelijk werd hij steeds meer geboekt als MC op grotere feesten tot hij uiteindelijk gevraagd werd om een gelegenheids-act te formeren en ze in 2016 opeens als Funky Risotto op het podium stonden.

Over Kai

Kai is het feest maken met de paplepel in gegoten. Vanaf zijn 15e werkte hij al in het lokale feestcafe waar hij meer bovenop dan achter de bar stond om de mensen te vermaken. Al gauw werd de verleiding van de dj-booth hem te groot en mocht hij de opwarmuurtjes voor zijn rekening nemen. Toen die uurtjes gezelliger werden dan de uren erna besloot de eigenaar hem een kans te geven op primetime en zijn dj-carrière was begonnen. Langzaam groeide hij uit van feestcafe-dj tot veelgeboekte dj in clubs en op festivals. 

 

Naast zijn fulltime dj-werk heeft hij ook nog een bakker, slager, broodjesservice en heeft hij een smoothietruck voor op festivals. De diversiteit die hij als ondernemer laat zien zie je eigenlijk bij hem ook terug binnen Funky Risotto en op het podium.

 

Op het podium is Kai een peoplepleaser. Hij kijkt naar wat het publiek graag wilt en speelt daar op in. Zijn setlijsten bestaan altijd uit nummers uit alle verschillende genres en daarom zit Funky Risotto hem als gegoten. Ooit traden hij en Geert op hetzetzelfde festival op en besloten ze hun krachten te bundelen: en daar was de Funky Risotto madness.

Over Sjakie

Sjaak heeft geen prominente plek óp het podium maar is wel áltijd in de buurt. Vanaf het begin van Funky Risotto is Sjaak de tourmanager en zorgt hij ervoor dat het zooitje ongeregeld geregeld wordt. Als Kai en Geert ondersteboven in de lampen hangen dan zorgt hij voor de afstemming met de opdrachtgever en dat alles ook weer mee terugkomt. Sjaak is vooral het rustpunt van de act en stuurt bij waar nodig. Hij heeft al honderden keren naar de show gekeken en weet dus precies wat er wel en niet werkte.